Nieuwsbrieven

24 maart 2021
De paashaas is weer gearriveerd! Dankzij juf Lucy weer een fantastische aankleding van de school.


16 februari 2021


Vandaag een fantastische gastles over egels. Hierbij echte egels aanwezig!! Kijk snel de foto's


9 februari 2021

Na een lange periode van thuisonderwijs mochten wij gelukkig op 8 februari weer open, daar waar de sneeuw dit echter in duigen liet vallen. Maar dan nu echt weer open en tegelijkertijd genieten van de sneeuwpret. Dit levert mooie plaatjes op.4 januari 2021
Wat een raar begin van het nieuwe jaar!! Onderwijs op afstand, echt wennen hieraan doen we niet. Maar zoals we weten doen we hier op dit moment niet veel aan en moeten we er het beste van maken. Zo zullen vandaag onze collega's contact opnemen met iedereen om het een en ander door te spreken over het onderwijs op afstand. Voor zover het nu lijkt, zullen we op advies van het RIVM de deuren gesloten houden tot in ieder geval 19 januari, totdat er wederom een persconferentie zal plaatsvinden, met hierin hopelijk goed nieuws!! Wij wensen jullie komende weken succes en zullen jullie allen bijstaan om het onderwijs op goede manier door te laten gaan, net zoals bij de eerste lockdown. Zet hem op!

4 december 2020

Eindelijk was het dan zover, het sinterklaasfeest op school in Soest,
Een feest wat ondanks de Corona gewoon doorgaan moest.
Cadeaus, pepernoten en nog veel meer,
Wauw, wat was het gezellig weer!!

Sinterklaas, tot volgend jaar!!                                 Foto's

5 november 2020
Vandaag werden wij bezocht door de inspectie van het onderwijs. Zij voeren eens in de zoveel tijd een onderzoek uit op school, dit om te onderzoeken of de school voldoet aan de kwaliteitseisen. Naast dat het een heel gezellig bezoek was, kreeg de school een dikke voldoende!!! Dat moest uiteraard gevierd worden met taart en champagne!

Top team!!8 mei 2020
Nog een paar daagjes!!! Dan komen onze leerlingen weer naar school. Wat zien we er naar uit om onze leerlingen in ons mooie nieuwe gebouw op te vangen. De afgelopen weken hebben we hard gewerkt om de school helemaal af te krijgen, wat zijn we ongelooflijk trots. Wij zullen de komende tijd veel aandacht besteden aan de maatregelen rondom covid-19. Dit betekent dat we op alle plekken in school voorzorgsmaatregelen hebben genomen om de veiligheid van leerlingen en collega's te borgen. Denk aan hygiënemaatregelen, looproutes en andere zaken. Hoewel er toch enige spanning is om de deuren weer te openen, beseffen we ons goed dat dit voor ouders/verzorgers en leerlingen ook geldt. Heeft u vragen en/of maakt u zich ongerust, neem contact op met de school, mentor/gedragsbegeleider. Wij voorzien u graag van de informatie waarover u vragen heeft!!
Wij zijn bereikbaar op 035 2002303/ info.kolibrie@meerkring.nl

3 april 2020

Zoals verwacht heeft het kabinet besloten tot verlenging van de maatregelen. Hierover bent u inmiddels geïnformeerd door de school. Ondanks dat het thuiswerken goed verloopt hebben we meer signalen ontvangen van gezinnen waarbij het probleem van één laptop aanwezig is, best lastig is. Inmiddels hebben we toestemming om de laptops, die de leerlingen bij ons op school gebruiken, te mogen uitlenen. Hiervoor kunt u contact opnemen met leerkracht en/of gedragsbegeleider van uw kind. Zij zullen zorgen dat de laptop dan op een afgesproken moment klaar staat. Het enige dat hiervoor dient te gebeuren is het tekenen van een leenovereenkomst. Een klein contract tussen u en de school. 


23 Maart 2020

Na een week vol bevlogenheid bij leerlingen, ouders/verzorgers en collega's, lijkt het onderwijs op afstand vorm te hebben gekregen en is de tweede week van thuiswerken aangebroken. Gaat het allemaal gemakkelijk? Nee, natuurlijk zijn sommige dingen lastig en is er alle begrip voor werkende ouders die nu ook onderwijs moeten gaan geven. Onze collega's houden zoveel als mogelijk contact met de ouders/verzorgers en leerlingen, zij zullen alle dagen contact opnemen en ondersteunen waar mogelijk. Toch is het fijn om te zien dat iedereen het beste ervan probeert te maken en dat onze leerlingen, net als wij hen, ons best een beetje missen. Hoewel wij ons beseffen dat dit waarschijnlijk niet op 6 april stopt, hopen wij alle leerlingen spoedig en gezond weer te treffen.

Het vervelende coronavirus
Vandaag, zondag 15 maart 2020 werd bekend gemaakt dat alle scholen in Nederland de deuren gaan sluiten. Ook voor de Kolibrie geldt dat we het de komende tijd zonder onze leerlingen moeten doen. In ieder geval tot en met 6 april 2020. Om het onderwijs te blijven aanbieden zullen wij aankomende tijd, samen met ons team, zoeken naar mogelijkheden voor onderwijs op afstand. We onderzoeken de mogelijkheden om Gynzy, onze digitale leeromgeving, bij de leerlingen thuis te krijgen. Hierover zullen de leerkrachten komende dagen contact met u opnemen. Het voordeel hiervan is dat de leerlingen thuis kunnen werken, met hierop de controle door de leerkracht op afstand. Hierdoor blijven mogelijke achterstanden beperkt. Wij zullen u middels deze nieuwsbrieven ook op de hoogte houden over landelijke ontwikkelingen en ontwikkelingen die de Kolibrie direct treft.
Wanneer u vragen heeft kunt u tijdens schooltijden contact opnemen met de mentor van de klas. 

Hopende u voldoende te hebben geïnformeerd.

Team Kolibrie


Leerlingraad

​Daar was dan de eerste leerlingraad op De Kolibrie. Een afvaardiging vanuit alle klassen. Afgevaardigden gekozen door hun eigen klasgenoten. Het eerste wat op de agenda stond was uiteraard de nieuwbouw en al dat we hiervoor moeten voorbereiden. Gelukkig waren de leerlingen goed voorbereid en konden we eerst de vergadering openen met gebak om te vieren dat de leerlingraad van start is gegaan.
Studiedag

In onze schoolgids is er een studiedag opgenomen op donderdag 9 april. Deze gaat niet door!!!


Februari 2020

Trots op onze leerlingen en collega's. De rapporten zijn weer mee naar huis en eerlijk is eerlijk, daar kun je mee thuis komen. De collega's zullen u uitnodigen voor een persoonlijk gesprek om het een en ander toe te lichten en door te spreken bij ons op school. Uiteraard zijn de toetsen weer afgenomen en willen we graag met u bespreken hoe uw kind ervoor staat en waar we de komende periode aan gaan werken. De koffie staat klaar!!
Zoals beloofd, houden we u graag op de hoogte van onze nieuwe school. In het album foto's> nieuwbouw zullen we de foto's blijven posten. Voor zover het nu bekend is zal de oplevering plaatsvinden begin april. De exacte data zullen wij bekend maken wanneer hier zekerheid over is. 


December 2019
In november is er gestart met de verbouwing van ons nieuwe gebouw. Onze wens die al enige tijd aanwezig is, zal eindelijk in vervulling gaan. Graag willen we u op de hoogte houden van de ontwikkelingen en nemen u hierin graag mee. Wij zullen daarom elke maand diverse posts plaatsen onder deze nieuwsbrief. Uiteraard houden we u ook op de hoogte wat betreft definitieve data's e.d.04-11-2019
Inmiddels is het al weer november en is de kou ons land ingetrokken. De winterjassen, mutsen, handschoenen en sjaals weer uit de kast, op naar de laatste maandjes van het jaar.

Ook staat deze maand weer in het teken van de stakingen in het onderwijs, zo ook bij ons. Hoewel het kabinet een eerste stap heeft gezet en nu eindelijk inziet dat investeringen in het funderend onderwijs hard nodig zijn, is het afgesloten convenant te summier en biedt geen oplossingen voor de toekomst. Vandaar dat onze staking op 6 november wel doorgaat!! Wij hopen wederom op uw begrip, heeft u vragen neemt u gerust contact op met de school.


04-09-2019
Welkom in schooljaar 2019/2020. De eerste dagen zitten er al weer op en wat is het een feest om alle leerlingen weer te mogen verwelkomen. Nieuwe gezichten, nieuwe klassen, hoe spannend kan zo'n begin van het schooljaar zijn? Hoewel bij enkelen de spanning groot is, slaan zij zich er goed doorheen en lijken de meeste van onze leerlingen hun plekje weer te hebben gevonden.

Wij wensen iedereen een ontzettend fijn schooljaar toe.07-01-2019
Bij deze wensen wij onze leerlingen, ouders en verzorgers een ongelooflijk succesvol en gezond 2019 toe.
Ook dit jaar houden we u op de hoogte van de voortgang en resultaten van uw kinderen. De leerkrachten en gedragsbegeleiders zullen u op kort termijn contacten.14-12-2018
Wat een ongelooflijke toppers van leerlingen hebben wij!!!!
De vakantie voor de deur en dan komen die vervelende leerkrachten nog eens met hun verschrikkelijke toetsafnames.
Inmiddels zitten de leerlingen middenin de CITO toetsen en ook volgende week zullen er nog toetsen worden afgenomen. Ondanks de drukke periode zien we een grote inzet bij onze leerlingen en zijn we benieuwd naar de resultaten. Uiteraard worden ouders/verzorgers in het nieuwe jaar uitgenodigd om dit met de leerkracht(en) te bespreken.


26-11-2018
Thema 'Herfst
Bij het vak algemene technieken moesten onze leerlingen iets maken om in te kunnen schuilen wanneer het weer echt 'herfstachtig' was. Uiteindelijk is er een herfstbos ontstaan met hierin verschillende schuilplekken. Wat een ongelooflijk mooi plaatje is het geworden en wat hebben ze hun best gedaan.
 
12-10-2018


Over exact een week begint de herfstvakantie op De Kolibrie. De eerste 8 weken van het schooljaar 2018/2019 zitten er dan al weer op. Wat zijn we ongelooflijk trots op onze leerlingen die ondanks ups en downs ervoor zorgen dat we elke dag weer met een glimlach richting huis vertrekken. En nog beter... zij zelf ook!! De mentorleerkrachten en gedragsbegeleiders zullen deze week en volgende week contact met u opnemen voor een ontmoeting om de plannen (OPP) met u af te stemmen.

Voor nu wens ik u een fantastische vakantie toe en hopelijk zet het lekkere nazomerweer nog even door.                                                            


31-05-2018

Voor een opdracht moesten de leerlingen een brief opstellen. Een van onze leerlingen wilde graag een brief opstellen voor onze koning. Het zou hem leuk lijken dat de koning langs zou komen op onze school en verstuurde een uitnodigingsbrief. U kunt zich voorstellen hoe verbaasd wij waren toen er daadwerkelijk een antwoord kwam vanuit het koningshuis. Helaas was de koning te druk maar bedankte de leerling voor zijn aardige brief. De leerling was zo enthousiast dat hij meteen nog een brief wilde versturen...........Prachtig!


21-02-2018
Nu dan...... nog maar een paar nachtjes. Dan hebben onze leerlingen en het personeel een welverdiende vakantie voor de boeg. Met een beetje geluk kunnen we volgende week met z'n allen de schaatsen weer uit het vet halen, want de voorspellingen lijken gunstig voor ontzettend mooi schaatsweer. Inmiddels zouden onze leerlingen moeten weten hoe je schaatsen moet.... daar waar er elke ochtend in het jeugdjournaal uitgebreid aandacht is besteedt aan het schaatsen op de Olympische Spelen. Enkelen gaven zelfs aan het beter te kunnen!!!!!

Wij wensen iedereen een hele mooie vakantie toe. Geniet en rust .

                                                                                                               

18-01-2018
Vandaag een verschrikkelijke storm over Soest heen gekomen. Hier en daar een boom om en verschillende dakpannetjes naar beneden gewaaid. Het mocht de pret niet drukken, de leerlingen gingen maar al te graag naar buiten om lekker "uit te waaien'. Ondanks het slechte weer zijn de meeste CITO toetsen gemaakt en worden de resultaten verzameld. Hierover zult u worden bericht in de komende rapporten.

08-01-2018
Bij deze wensen wij onze leerlingen, ouders en verzorgers een heel gelukkig 2018 toe. Wij zijn blij om vandaag weer alle leerlingen te verwelkomen en gaan weer maximaal ons best doen om er een prachtig en leerzaam jaar van te maken.

Team Kolibrie

                                    

Inschrijven

Geef hieronder uw gegevens is om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.
Naam
Email
Categorie
InschrijvenUitschrijven

Contact

De Kolibrie
Hellingweg 1
3762CP Soest

Telefoon: 035-2002303
E-mail: info.kolibrie@meerkring.nl

Plan route

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.


Stichting

De Kolibrie is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder